Ingredience
- 1 kuřecí prso z farmářského kuřete
- Olej
- Plátky slaniny farmářské
- 2 velká bio vejce
Na majonézu:
- 2 žloutky z čerstvého bio vejce
- Špetka soli
- ¼ lžičky dijonské hořčice
- Kapka bílého vinného octa
- 150 ml řepkového oleje bio
Na kompletaci:
- 2 plátky bílého toastového chleba
- 2 plátky tmavého toastového chleba
- Upečené prso
- Upečená slanina
- Rajče
- Listy salátu little gem
- Domácí majonéza
Na salát:
- Směs různých zelených listů dle sezóny
Na citrusový dresink:
- ½ citronu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 70 ml olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, z obou stran opečeme a následně dáme dopéct do trouby. Po upečení prsa nakrájíme na plátky.
Ze dvou žloutků, oleje, hořčice a octa uděláme domácí majonézu. Důležité je vmíchávat olej pomalu do žloutků, abychom dosáhli ideální textury.
Do sendviče si uděláme i dvě volská oka a opečeme slaninu, kterou pak necháme na ubrousku okapat. Dále si na pánvi opečeme tmavý i světlý toastový chléb.
Ze všech ingrediencí složíme sendvič v tomto pořadí: chléb, majonéza, list salátu, kuře, chléb, majonéza, rajče, vejce, majonéza, chléb. Na konec ořízneme okraje a uděláme trojúhelníky.
Jako přílohu podáváme směs různých druhů salátů s dresinkem. Listy salátů omyjeme a důkladně osušíme. Dresink uděláme z dijonské hořčice, citrónové šťávy, medu a olivového oleje. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Club sendvič; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2857-club-sendvic/ [On-line 19.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář