reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Club sendvič

Ingredience

  • 1 kuřecí prso z farmářského kuřete
  • Olej
  • Plátky slaniny farmářské
  • 2 velká bio vejce

Na majonézu:

  • 2 žloutky z čerstvého bio vejce
  • Špetka soli
  • ¼ lžičky dijonské hořčice
  • Kapka bílého vinného octa
  • 150 ml řepkového oleje bio

Na kompletaci:

  • 2 plátky bílého toastového chleba
  • 2 plátky tmavého toastového chleba
  • Upečené prso
  • Upečená slanina
  • Rajče
  • Listy salátu little gem
  • Domácí majonéza

Na salát:

  • Směs různých zelených listů dle sezóny

Na citrusový dresink:

  • ½ citronu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 70 ml olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Kuřecí prsa osolíme, opepříme, z obou stran opečeme a následně dáme dopéct do trouby. Po upečení prsa nakrájíme na plátky.

Ze dvou žloutků, oleje, hořčice a octa uděláme domácí majonézu. Důležité je vmíchávat olej pomalu do žloutků, abychom dosáhli ideální textury.

Do sendviče si uděláme i dvě volská oka a opečeme slaninu, kterou pak necháme na ubrousku okapat. Dále si na pánvi opečeme tmavý i světlý toastový chléb.

Ze všech ingrediencí složíme sendvič v tomto pořadí: chléb, majonéza, list salátu, kuře, chléb, majonéza, rajče, vejce, majonéza, chléb. Na konec ořízneme okraje a uděláme trojúhelníky.

Jako přílohu podáváme směs různých druhů salátů s dresinkem. Listy salátů omyjeme a důkladně osušíme. Dresink uděláme z dijonské hořčice, citrónové šťávy, medu a olivového oleje. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Club sendvič; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2857-club-sendvic/ [On-line 19.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.