reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

CO ZAHRADA DÁ – Jardiniére

  • 500 g mladé mrkve -karotky,
  • 500 g nových brambor,
  • 250 g čerstvého hrášku, případně mraženého nebo sterilovaného,
  • 3 malé cibule,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 500 g šunky nebo slaniny,
  • 2 srdíčka hlávkového salátu,
  • 1 svazeček petrželky,
  • bobkový list,
  • větvička tymiánu nebo špetka sušeného,
  • sůl

Ve větší nádobě, nejlépe litinové, necháme na másle zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu a lžíci mouky. Zalijeme asi 0,75 litru vody. Potom přidáme hrášek, rozebraná salátová srdíčka, na kolečka pokrájenou karotku a na větší kostky nakrájené brambory. Vody má být v hrnci jen tolik, aby přikryla zeleninu. Do Jardiniěry přidáme ještě „bouquet garni“, tj. kytičku zelené petržele svázanou nití s bobkovým listem a větvičkou tymiánu. Všechno pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy. Jardiniére podáváme s černým chlebem.
Jardiniére připravenou z mladé jarní zeleniny můžeme podávat jako samostatné jídlo. Stejně upravená pozdní zelenina se dá využít pouze jako příloha k masu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.