Potřebujeme:
- 1 uzené koleno,
- 200 g čočky,
- 150 g brambor,
- 1 mrkev,
- 1 celer,
- 4 kvalitní párky,
- 150 ml zakysané smetany,
- 1 lžíci másla,
- 2 lžíce rajčatového protlaku,
- jíšku,
- bobkový list,
- tymián,
- petržel,
- ocet,
- cukr, sůl
Uzené koleno dáme do papiňáku, přidáme vodu, bobkový list, sůl, pepř a v papiňáku uvaříme doměkka. Prochladlé maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Čočku přebereme, propláchneme a dáme ji vařit do proceděného vývaru. V kastrolu na másle osmahneme na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, koleno, párek nakrájený na kolečka, rajský protlak a na kostky nakrájené brambory. Poté vše přidáme k čočce, uvaříme doměkka a na závěr zahustíme jíškou. Ještě krátce povaříme a na závěr dochutíme zakysanou smetanou, cukrem a octem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-cockova-s-uzeninou-25-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář