reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový koláč se zázvorem

Potřebujeme:

  • 5 lžic rozpuštěného másla,
  • 100 g loupaných mandlí,
  • 1 větší hrušku,
  • ¾ hrnku podmáslí,
  • ¾ hrnku sirupu z agáve,
  • ½ lžičky skořice,
  • 1 vejce,
  • 1 a ¼ hrnku celozrnné špaldové mouky,
  • 1 lžičku zázvoru,
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody,
  • něco na ozdobu – mandlová smetana

Troubu zahřejeme na 180 °C. Mandle nasekáme. V míse společně pomocí metličky prošleháme podmáslí, sirup z agáve, máslo, skořici a vejce. V druhé míse smícháme mouku, strouhaný zázvor, sodu a mandle. Hrušku zbavíme jádřince, pokrájíme na malé kostky a smícháme s moukou. Do moučné směsi pomalu přiléváme směs s podmáslím, promícháme a vlijeme do koláčové nebo dortové formy. Pečeme asi 45 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hruskovy-kolac-se-zazvorem-28-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.