reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna (mousse) s ovocnou polevou – K vínu Meruma, ročník 2003, ze sklepů Gábora Kisse

4 porce

  • 15 dkg hořké čokolády
  • 5 dkg krystalového cukru
  • 3 vajíčka
  • 5 dkg krájených mandlí
  • 2 pláty želatiny
  • 3 dl smetany
  • 20 dkg lesních plodů
  • 1 dl vína Merum
  • 1 polévková lžíce jedlého škrobu
  • práškový cukr
  • meduňka lékařská

Nad párou vystupující z hrnce vřelé vody smícháme vaječné žloutky s krystalovým cukrem. Musíme pracovat rychle, aby nám vajíčka neztuhla. Potom přidáme čokoládu nakrájenou na kostičky, a až se čokoláda rozehřeje, přimícháme do hmoty i roztopenou želatinu.

Potom směs stáhneme s páry, přidáme do ní krájené mandle a polovinu šlehačky, kterou jsme si ušlehali ze smetany. Pak si přichystáme formu, kterou naplníme čokoládovou pěnou adáme ji do chladničky, aby ztuhla.

15 dkg lesních plodů namočíme do vína a rozvaříme v rychlovarném zařízení. Tuto směs potom mírně pocukrujeme a zahustíme jedlým škrobem. Když už je poleva patřičně hustá, vsypeme do ní i zbytek lesního ovoce.

Ztuhlou čokoládovou pěnu vložíme na talíř, ozdobíme ji zbytkem šlehačky a zalijeme polevou z lesních plodů. Posypeme krájenými mandlemi a nakonec ještě pro ozdobu na vrcholek umístíme meduňku lékařskou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3575

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.