reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna s jablkovou raviolkou, tvarohem a karamelem

4 porce

  • 100 g 62 % čokolády
  • 100 ml smetany
  • 20 g moučkového cukru
  • 160 g měkkého tvarohu
  • 1 citrón
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 velké jablko
  • karamel (cukr, voda)

Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní.

Šlehačku vyšleháme do polo tuhé konzistence. Do šlehačky velmi rychle vmícháme rozehřátou čokoládu, při míchání osladíme. Pokud hned nepodáváme, uložíme do lednice.

Tvaroh vymícháme s citronovou šťávou a cukrem.

Z tenoučkých plátků jablek vykrajujeme formičkou kolečka o dvou velikostech – průměr 5 a 6,5 cm. Každá raviola se skládá z jednoho menšího a jednoho většího kolečka. Kolečka z jablek pokapeme citronovou šťávou a poté marinujeme v karamelu (rozpustíme cukr, když karamelizuje, zastříkneme vodou a rozvaříme).

Při podávání vložíme na menší jablečné kolečko tvaroh, větším kolečkem zakryjeme a opatrně přitiskneme. Ravioly servírujeme se lžící tvarohu, přelijeme karamelem, doplníme čokoládovou pěnou a zbylými okraji jablíčka dozdobíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=902

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.