Ingredience
Na korpus:
- 50 g másla
- 10 g hnědého třtinového cukru
- 1 lžička kakaa
- 20 g hladké mouky
- Špetka skořice
Na náplň:
- 250 g hořké čokolády
- 200 ml 31% smetany
- 15 g hnědého třtinového cukru
Na višňovou omáčku:
- 150 g mražených višní
- 30 g hnědého cukru
- Trochu vody
- 25 g želírovacího cukru
- Portské víno
- Citronová šťáva
Máslo rozpustíme, přidáme k němu cukr, skořici a prosetou mouku s kakaem a promícháme. Pečící papír namočíme ve vodě a vyskládáme jím pekáč. Do něj nalijeme směs a pečeme 10 minut.
Smetanu přivedeme k varu. Poté zhasneme oheň, přisypeme hnědý cukr a čokoládu a promícháme. Krém nalijeme na korpus a dezert necháme zchladit v lednici.
Višně a cukr vhodíme do hrnce. Přilijeme k nim vodu, citrónovou šťávu, víno a želírovací cukr. Minutku povaříme a rozmixujeme. Následně přidáme celé višně a necháme vychladnout.
Zdroj: Čokoládové kostky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2465-cokoladove-kostky/ [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář