reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové kostky

Ingredience

Na korpus:

  • 50 g másla
  • 10 g hnědého třtinového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 20 g hladké mouky
  • Špetka skořice

Na náplň:

  • 250 g hořké čokolády
  • 200 ml 31% smetany
  • 15 g hnědého třtinového cukru

Na višňovou omáčku:

  • 150 g mražených višní
  • 30 g hnědého cukru
  • Trochu vody
  • 25 g želírovacího cukru
  • Portské víno
  • Citronová šťáva

Máslo rozpustíme, přidáme k němu cukr, skořici a prosetou mouku s kakaem a promícháme. Pečící papír namočíme ve vodě a vyskládáme jím pekáč. Do něj nalijeme směs a pečeme 10 minut.

Smetanu přivedeme k varu. Poté zhasneme oheň, přisypeme hnědý cukr a čokoládu a promícháme. Krém nalijeme na korpus a dezert necháme zchladit v lednici.

Višně a cukr vhodíme do hrnce. Přilijeme k nim vodu, citrónovou šťávu, víno a želírovací cukr. Minutku povaříme a rozmixujeme. Následně přidáme celé višně a necháme vychladnout.

Zdroj: Čokoládové kostky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2465-cokoladove-kostky/ [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.