- 50 g másla
- 100 g cukru krystal
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 150 g hladké mouky
- 40 g hořkého kakaa
- 5 vajec
- 1–2 lžíce sypké instantní kávy
- rum dle chuti
- ovoce dle chuti
- lžička škrobu
- zmrzlina
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu a rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 min. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku. (K přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem.) Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-sufle [On-line 17.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář