reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem

  • 50 g másla
  • 100 g cukru krystal
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 150 g hladké mouky
  • 40 g hořkého kakaa
  • 5 vajec
  • 1–2 lžíce sypké instantní kávy
  • rum dle chuti
  • ovoce dle chuti
  • lžička škrobu
  • zmrzlina

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu a rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 min. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku. (K přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem.) Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-sufle [On-line 17.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.