Ingredience pro přípravu receptu:
- 350 g – nasekaná hořká čokoláda
- 150 g – pistacie
- 1 konzerva – kondezované mléko
- 30 g – máslo
- 1 špetka – sůl
Do silnostěnné pánve nalámejte čokoládu, přidejte kondenzované mléko, máslo a sůl a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí dohromady.
Pistácie dejte do sáčku a pomocí válečku nebo mixéru je rozdrťte na malé kousky.
Přidejte ořechy do čokoládové směsi a promíchejte.
Nalijte čokoládovou směs do plastového pekáčku nebo plechu o průměru 23 cm a uhlaďte povrch. Nechte fondán kompletně vystydnout a uložte ho do lednice. Před podáváním ho naporcujte na malé kousky o velikosti bonbonu.
Zdroj: Čokoládovo-pistáciový fondán; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/cokoladovo-pistaciovy-fondan.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář