reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový dort s pěnou z bílé čokolády a s lesním ovocem

těsto

  • 2 vejce rozdělená na žloutky a bílky
  • 250 g cukru krupice
  • 120 g změklého másla
  • 120 g rozpuštěné čokolády
  • 340 g polohrubé mouky
  • 125 ml smetany
  • 250 ml vody
  • tuhý sníh z bílků

krém

  • 350 ml smetany
  • 300 g bílé čokolády
  • 60 g másla

náplň
30 ml koňaku
300 g rybízové marmelády
500 g čerstvého ovoce (jahody, borůvky, maliny, ostružiny)
500 g marcipánu

do dortové formy o průměru 25 cm

Ve velké míse vyšleháme žloutky, cukr a máslo do pěny (šleháme asi 5 minut), přidáme čokoládu, mouku, smetanu, vodu a šleháme ještě asi 2 minuty, pak vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 min.

Ingredience na krém společně povaříme za stálého míchání dohladka a necháme vychladit. Studenou směs pak vyšleháme na jemný nadýchaný krém.

Korpus prokrojíme na třikrát, pokapeme koňakem, pomažeme marmeládou, poklademe ovocem a zatřeme krémem. Takto opakujeme u každé vrstvy. Dort necháme vychladit a pak ho potáhneme marcipánem.

Marcipán rozválíme do tenkého velkého kruhu, aby mohl pokrýt celý povrch dortu včetně jeho stran. Plastických obrázků a dekorů dosáhneme tak, že na rozválené mandlové těsto rozložíme ubrousek nebo dečku s plastickým dekorem (plastovou, háčkovanou atp.) a válečkem ji do marcipánu vtiskneme (převálíme).

příprava 40 minut
pečení 45 minut
zdobení 45 minut

Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0031&premiera=1&deid=1137&recept=684 kluci v akci

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.