- 200 g másla
- 200 g cukru (může být i hnědý)
- 250 g jemně mleté žitné mouky
- 250 g jemně nastrouhaných lískových oříšků
- 4 vejce
- 2 lžičky skořice
- 3 lžičky čokoládového pudinku (prášku)
- 2 balíčky vanilkového cukru
- l balíček prášku do pečiva
- 2 cl třešňového likéru – volitelně
- l kg vypeckovaných třešní
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáváme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto a formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25 – 30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a chceme-li, pocukrujeme moučkovým cukrem.
Místo čerstvého ovoce můžete použít také kompot.
Poslední tip, trik či komentář