reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový koláč s třešněmi

  • 200 g másla
  • 200 g cukru (může být i hnědý)
  • 250 g jemně mleté žitné mouky
  • 250 g jemně nastrouhaných lískových oříšků
  • 4 vejce
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžičky čokoládového pudinku (prášku)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • l balíček prášku do pečiva
  • 2 cl třešňového likéru – volitelně
  • l kg vypeckovaných třešní

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce. Pak střídavě přidáváme mouku, pudinkový prášek, skořici, vanilkový cukr a likér. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Třešně poklademe na těsto a formu ohraničíme alobalem, aby těsto nepřetékalo. Pečeme na 200 stupňů 25 – 30 minut. Vyjmeme, teplé nakrájíme na řezy a chceme-li, pocukrujeme moučkovým cukrem.
Místo čerstvého ovoce můžete použít také kompot.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.