reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový koláč s čokoládou

  • 200 g másla nebo margarínu
  • 175 g cukru
  • špetka soli
  • l sáček vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 100 g jemné hořké čokolády
  • 200 g mletých lískových oříšků
  • 350 g mouky
  • l prášek do pečiva
  • 1/8 l mléka
  • 3 středně velké zralé hrušky
  • 150 g tmavé čokoládové polevy
  • 3 lžíce na plátky nastrouhaných lískových oříšků

Měkký tuk utřeme s cukry a solí do pěny, postupně vmícháváme vejce. Čokoládu najemno nastrouháme a smícháme s oříšky, prosetou moukou a práškem do pečiva. Postupně přiléváme mléko. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Takto připravené je opatrně vmícháme do těsta. Plech vyložíme papírem na pečení a rozetřeme na něj těsto. Pečeme asi 35 – 40 minut v troubě. Po upečení necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Koláč polevou potřeme. Na dosud vlhkou polevu nasypeme lískové oříšky a polevu necháme ztuhnout.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.