reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Borůvkový koláč

  • 300 g rostlinného tuku
  • 250 g cukru
  • l balení vanilkového cukru
  • l lžička strouhané kůry z citronu
  • 4 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g mletých mandlí
  • 300 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 750 g borůvek
  • 2 lžíce moučkového cukru

V míse ušleháme do pěny rostlinný tuk, cukr, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Přidáme mleté mandle promíchané s moukou a kypřícím práškem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Borůvky přebereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Těsto rovnoměrné rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a navrch rozdělíme borůvky. Pečeme 25 – 30 minut dozlatova. Poté vyjmeme z trouby a dáme vychladnout.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.