reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový krém se sněhovou čepicíkrém

Potřebujeme:

  • 100 g kvalitní hořké čokolády,
  • 5 žloutků,
  • 250 ml smetany ke šlehání,
  • 20 g krupicového cukru,
  • dřeň z poloviny lusku vanilky,
  • 100 ml Whisky Creamu (Bailey’s nebo jiného alkoholu),
  • 4 ks cukrářských piškotů

Na bílkový sníh:

  • 1 bílek,
  • 30 g krupicového cukru
  • - vše společně vyšleháme na pevný sníh

Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni. Žloutky vyšleháme také na horké vodní lázni s cukrem a dření z poloviny vanilkového lusku až do pěny. Poté vše vmícháme do vyšlehané šlehačky společně s čokoládou. Nakonec ochutíme likérem. Do malých kávových hrnečků dáme na dno piškot a zalijeme krémem. Uložíme do chladničky na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí ozdobíme bílkovým sněhem, který krátce zapečeme. Podáváme v hrnečku lehce posypané kakaem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladovy-krem-se-snehovou-cepici-23-11-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.