Potřebujeme:
- 100 g kvalitní hořké čokolády,
- 5 žloutků,
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 20 g krupicového cukru,
- dřeň z poloviny lusku vanilky,
- 100 ml Whisky Creamu (Bailey’s nebo jiného alkoholu),
- 4 ks cukrářských piškotů
Na bílkový sníh:
- 1 bílek,
- 30 g krupicového cukru
- - vše společně vyšleháme na pevný sníh
Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni. Žloutky vyšleháme také na horké vodní lázni s cukrem a dření z poloviny vanilkového lusku až do pěny. Poté vše vmícháme do vyšlehané šlehačky společně s čokoládou. Nakonec ochutíme likérem. Do malých kávových hrnečků dáme na dno piškot a zalijeme krémem. Uložíme do chladničky na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí ozdobíme bílkovým sněhem, který krátce zapečeme. Podáváme v hrnečku lehce posypané kakaem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladovy-krem-se-snehovou-cepici-23-11-2011.html
Poslední tip, trik či komentář