reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový plátkový řez

  • hrubá mouka 270 g
  • hladká mouka 280 g
  • hera 100 g
  • vejce 1 kus
  • mletý cukr 170 g
  • prášek do pečiva 1 špetka
  • mléko 0.5 šálku

Náplň

  • krystalový cukr 6 lžic
  • 3/8 l mléka 1 dávka
  • máslo 250 g
  • vanilkový pudink 1 kus
  • ořechy 2 hrsti
  • kakao 1 dávka
  • rum 3 lžíce

Poleva

  • mletý cukr 120 g
  • stoprocentní tuk (iva) 120 g
  • mléko 1 lžíce
  • solamyl 1 lžíce

 

1. Vytvoříme těsto (jako linecké), které rozdělíme na čtyři díly. Na obráceném plechu rozválíme těsto přes celý plech a upečeme v horké troubě. Po upečení tenkým nožem podřízneme a sesuneme na rovnou plochu. Při pečení posledního dílu si připravíme náplň.

2. V kastrole necháme zkaramelizovat 6 lžic krystalového cukru. Až je cukr tekutý a světle hnědý, nalijeme na něj 3/8 l mléka. Když je zkaramelizovaný cukr rozpuštěný, přidáme do kastrolu celé máslo. Po rozpuštění másla vmícháme vanilkový pudink, který jsme si předem rozmíchali v mléce, a necháme ho povařit. Pak přidáme trochu ořechů, kakaa a rumu. Vytvořenou teplou hmotou slepujeme upečené pláty. Slepené pláty přikryjeme plechem a zatížíme. Druhý den řezy polijeme čokoládovou polevou.

3. Polevu mícháme v páře. Necháme rozpustit tuk a pak pomalu přidáme ostatní ingredience. Mícháme tak dlouho, až se na povrchu neobjevuje tuk a poleva je pěkně hladká.

Zdroj: Čokoládový plátkový řez; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-platkovy-rez [On-line 31.5.2012]

 

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


tři × 4 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.