reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cozze alla marinara slávky po námořnicku

4 porce:

  • 2 kg čerstvých stávek
  • 8 stroužků česneku
  • 150 ml olivového oleje (extra virgine)
  • svazek petrželky s hladkými listy
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 feferonka

Slávky okartáčujte a dobře omyjte. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Feferonku jemně nasekejte. Pokud nechcete, aby jídlo bylo pálivé, odstraňte semínka. V hrnci zahřejte olej, přidejte česnek a feferonku a lehce je opečte. Pak přidejte slávky, podlijte je vínem, přidejte nesekanou petrželku, přiklopte pokličkou a vařte tak dlouho, dokud se všechny neotevřou. Solit nemusíte, protože slávky pustí slanou vodu. Podávejte na hlubokých talířích.

Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.