Ingredience
- Palačinkové těsto
- Vanilkový lusk
- 1 lžíce cukru
- 25 g másla
- Šťáva z 1 pomeranče
- Šťáva z 1 citronu
- 100 ml koňaku
- Vanilková zmrzlina
- Olej
Vnitřek vanilkového lusku smícháme s těstem. Opečeme palačinku. Na další pánvi si rozehřejeme cukr a do něj dáme kousek másla. Vymačkanou šťávu z citrusů si vlijeme na pánev. Až se nám rozpustí karamel se šťávou, ponoříme do něj palačinku. Potom zakápneme koňakem a zapálíme. Palačinku vyndáme a servírujeme se zmrzlinou.
Zdroj: Crepes suzette; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1871-crepes-suzette/ [On-line 04.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář