- 250g kuřecích jater
- 1 malá cibule
- 2-3ks ančoviček naložených v soli
- 1dcl bílého vína
- 1 lžíce capari v octě
- 1 lžíce olej extra virgin
- 8 plátků bagety
Do pánve s olivovým olejem přidáme cibulku nakrájenou najemno, necháme chvíli restovat. Ančovičky a syrová játra nakrájíme na menší kousky a přidáme na pánev spolu s capari.
Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená) zalejeme vínem a dusíme pod pokličkou do měkka – dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Odstavíme, necháme vychladnout a turbem (ponorným mixérem) nebo klasickým domácím robotem rozmixujeme na patté – pěnu.
Veku si opečeme na sucho v troubě, potřeme pěnou a ozdobíme capari.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář