Suroviny:
- ciabatta
- lilek
- rajče
- ančovičky
- mozzarella
- 1/2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- oregano
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit. Pak jej otřete ubrouskem, pokapejte olivovým olejem, opepřete a vložte na gril. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli a česnek. Chvíli restujte, pak vložte rajčata nakrájená na kolečka a opepřete. Po chvíli přidejte nakrájené oregano.
Ančovičky zalijte trochou vody, aby nebyly tak slané, a nechte odstát. Pánev sundejte z grilu a přisypte opečený lilek nakrájený nadrobno. Slupky z rajčat vyhoďte. Přidejte čerstvou bazalku a dosolte.
Ciabattu rozkrojte podélně napůl, potřete olivovým olejem a vložte na gril. Mozzarellu nalámejte, pokapejte olivovým olejem a opepřete.
Opečený chleba sundejte z grilu, naneste směs s lilkem, pak mozzarellu a na závěr ančovičky.
Zdroj: CROSTINI S LILKEM, ANČOVIČKAMI A MOZZARELLOU; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-recepty-z-rozpal-sefe-online [On-line 23.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář