4 porce:
- 700 g hovězího a vepřového mletého masa
- 50 g sádla
- 120 g rýže
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 200 ml zakysané smetany
- 4 lžíce nasekané petrželové natě
- 3 lžičky mleté papriky
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Mleté maso, l vejce, rýži, petrželku a sůl prohněteme. Ze směsi vytvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce. Pak je v kastrolu zalijeme vroucí vodou tak, aby byly potopené a vaříme, dokud rýze nezměkne.
Ze sádla, 2 lžic mouky a papriky připravíme jíšku. Tu přimícháme do vývaru. Čufty vyjmeme do omáčky, přidáme žloutky rozkvedlané v zakysané smetaně. Osolíme, opepříme, necháme přejít varem a podáváme s čufty.
Poslední tip, trik či komentář