reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čufty

4 porce:

  • 700 g hovězího a vepřového mletého masa
  • 50 g sádla
  • 120 g rýže
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 4 lžíce nasekané petrželové natě
  • 3 lžičky mleté papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Mleté maso, l vejce, rýži, petrželku a sůl prohněteme. Ze směsi vytvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce. Pak je v kastrolu zalijeme vroucí vodou tak, aby byly potopené a vaříme, dokud rýze nezměkne.
Ze sádla, 2 lžic mouky a papriky připravíme jíšku. Tu přimícháme do vývaru. Čufty vyjmeme do omáčky, přidáme žloutky rozkvedlané v zakysané smetaně. Osolíme, opepříme, necháme přejít varem a podáváme s čufty.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.