V KOŘENĚNÉ JOGURTOVÉ OMÁČCE S ČESNEKEM
Pro 4 osoby
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g mletého masa
- 30g sekaných mandlí
- 30g rozinek
- Sůl, pepř
- paprika
- mletá skořice
- mletý kmín
- 4 cukety
- 1/2 svazku máty
- 300 g smetanového bílého jogurtu
- 1 lžička jedlého škrobu
- 4 lžíce olivového oleje
Cibuli a stroužek česneku oloupeme a najemno nakrájíme. Promícháme s mletým masem, rozinkami a mandlemi a okořeníme solí, pepřem, paprikou, skořicí a mletým kmínem. Cukety očistíme a podélně rozkrojíme. Dužinu vykrájíme lžičkou a polovinu promícháme se směsí mletého masa. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Mátu omyjeme, otrháme lístky a nakrájíme na proužky. Zbylé stroužky česneku oloupeme a přilisujeme k jogurtu, přimícháme škrob, mátu a výrazně ochutíme solí a pepřem.
Jogurtovou směs dáme do ploché zapékací formy a na ni položíme poloviny cuket. Pokapeme olivovým olejem, posypeme paprikou a opékáme asi 35 minut. K pokrmu chutnají bramborové placky nebo arabský chléb.
Příprava: asi 50 minut Na osobu: cca 560 kcal: 2340 kj bílkoviny: 21 g; tuky: 42 g: sach. 23 g; cholesterol: 50 mg
Poslední tip, trik či komentář