reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dal / Dhal – luštěninová kaše

8 porcí

  • 500 g žlutého hrachu nebo červené čočky
  • voda
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl
  • zeleninový základ
  • slunečnicový olej
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 sušená chilli paprička
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce krájeného čerstvého zázvoru
  • 2 cibule
  • 6 středních rajčat
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 4 bobkové listy
  • sůl

Hrách nebo čočku namočíme do vody asi na půl hodiny, poté vložíme do horké vody, přidáme lžičku kurkumy, sůl, promícháme a zakryté vaříme pozvolna doměkka.

Na oleji osmahneme římský kmín, chilli papričku, nakrájený česnek a zázvor, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do světle hnědé barvy, přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, podusíme, ochutíme kurkumou, mletým římským kmínem, mletou paprikou, přidáme bobkové listy a osolíme. Na závěr dochutíme česnekovo-zázvorovou pastou (viz níže) a vmícháme uvařenou luštěninu.

na závěrečné dochucení
2 lžíce pasty z česneku a čerstvého zázvoru

Nakrájený česnek a zázvor rozmixujeme v kuchyňském kutru nebo najemno nastrouháme.

Zdroj: Dal / Dhal – luštěninová kaše; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1205 [On-line 16.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.