reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dalamánky

14-16 kousků

  • 2 dcl vlažné vody + droždí = kvásek
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 pivo
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce kmínu
  • 2 lžičky soli

Udělat kvásek (trošku cukru), zadělat těsto, nechat vykynout do čepice, půl těsta přemístit na vál, rozdělit na 8 dílů a udělat malé bochánky (můžeme naplnit: ¼ kg loveckého salámu, ¼ kg anglické slaniny….).
Dalamánky potřít slanou vodou před i po upečení. Pečeme do zlatova.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.