reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dalamánky ze starého chleba

  • tvrdé krajíčky chleba
  • voda na rozmočení (podle množství chleba)
  • droždí
  • hladká mouka
  • hrubě mletá sůl
  • kmín

Tvrdé krajíčky chleba, které se nám nashromáždily doma, rozmočíme ve vodě (nejlépe přes noc) a potom je rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Potom z něj vykrajujeme pomoučenou lžící malé bochánky, které rukou upravíme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymaštěný plech, nožem je nahoře nařízneme a posypeme hrubou solí a kmínem a upečeme v troubě.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.