- 1 kg dančího masa,
2 větší cibule,
2 dcl červeného vína,
1 lžíci rajského protlaku,
směs zvěřinového koření,
2 perníky se švestkami v čokoládě,
šťávu z pomeranče,
sůl
Na krokety:
- 4 brambory,
1 vejce,
2 cibule,
4 lžíce polohrubé mouky,
strouhanku,
olej, sůl
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, koření, protlak, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, přidáme šťávu z pomeranče a nakrájený perník. Maso vrátíme zpět a prohřejeme.
Brambory rozmačkáme, přidáme osmaženou cibulku, vejce, mouku, osolíme a dobře promícháme. Vyválíme váleček, nakrájíme ho na krokety, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/danci-gulas-s-pernikovou-omackou.html
Poslední tip, trik či komentář