Dietní piškotová omeleta s malinovým krémem a čokoládovým drobením
- 4 vejce
- 46 g sladidla pro diabetiky
- 20 g hladké mouky
- 20 g škrobové moučky
- 2 plátky želatiny
- 200 g čerstvých nebo zmražených malin
- 500 g netučného tvarohu
- 50 g hořké čokolády pro diabetiky
1. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme do pevného sněhu a nakonec vmícháme sladidlo. Do sněhu postupně zamícháme žloutky. Hladkou mouku smícháme se škrobovou moučkou, nasypeme na ušlehanou sněhovou hmotu a opatrně a postupně vmícháme.
2. Připravené piškotové těsto dáme do cukrářského sáčku s nástavcem, který je opatřen velkým otvorem, a na dva plechy předem vyložené pečicím papírem nastříkáme deset kulatých (asi deset cm v průměru) placiček. Plechy dáme péci jeden po druhém do mírně předehřáté trouby zhruba 8-10 minut při teplotě 225 °C. Upečené vyndáme, omeletky obrátíme a přikryjeme navlhčenou utěrkou. Poté necháme asi hodinu v klidu vychladnout.
3. Želatinu opatrně navlhčíme. 150 gramů malin postupně protlačíme sítem. Želatinu rozpustíme ve vodě, rozmícháme s trochou malinového pyré a vmícháme do ostatního již hotového pyré. Tvaroh a toto pyré smícháme a osladíme sladidlem. Malinový krém dáme do studena a necháme jej ztuhnout.
4. Čokoládu nastrouháme na jemné hoblinky. Krém dáme do cukrářského sáčku s nástavcem ve tvaru hvězdičky a naplníme jím hotové omeletky. Ozdobíme malinami a čokoládovými hoblinkami.
Pro 10 kousků
Příprava:
cca 1 1/4 hodiny
kcal/porce:
cca 120
tuk/porce:
cca 5 gramů
Extra tip
Čerstvé maliny jsou v tomto ročním období drahé. Levnější je zmrazené ovoce; před pečením by se však mělo dát včas rozmrazit.
Poslední tip, trik či komentář