- 200 g jelení kýty
- 200 g vepřového boku
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 4 lžíce sádla
- 1 mrkev
- 1 celer
- tymián
- 3 vejce
- kousek slaniny
Maso nakrájíme na kousky a dáme vařit. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, ochutíme solí a pepřem, lístkem bobkového listu a novým kořením. Přivedeme k varu a uděláme vývar. Následně scedíme a vložíme do mixéru, kde vše rozkrájíme na drobno. Na pánvi lehce osmahneme na jemné kousky nakrájenou slaninu, přidáme cibulku, necháme vychladnout a vložíme do rozmixované hmoty. Přidáme vejce, sádlo a vše důkladně promícháme. Vložíme tuto směs do forem a dáme do trouby zapéct na 180 ºC. Podáváme s bagetkou rovněž zapečenou v troubě a pokapanou olivovým olejem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/divoka-lesni-pastika
Poslední tip, trik či komentář