reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Divoký losos s citrusovou šťávou

4 porce

  • omáčka
  • 2 citrony
  • 2 limetky
  • 3 pomeranče
  • 30 ml vinného octa
  • 1 lžička třtinového cukru
  • mořská sůl
  • drcený bílý pepř

losos

  • 800 g filetu čerstvého lososa bez kůže
  • mořská sůl
  • mletý bílý pepř
  • olivový olej

Z omytých citrusů kvality bio okrájíme kůru bez bílé dužiny, nakrájíme ji na tenké nudličky a dvakrát povaříme, vodu při druhém vaření vyměníme. Z citrusů okrájíme ještě nahořklou bílou část kůry a z dužiny vykrájíme klínky, které vložíme do pánve. Ze zbylých skeletů vymačkáme do pánve šťávu a smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a vyvařenými kousky kůry. Necháme přejít varem a odstavíme.

Lososa naporcujeme na čtyři steaky po 200 g, osolíme je a opepříme.

Pánev s nepřilnavým povrchem (teflonovou, keramickou) dostatečně rozpálíme (po dobu 5 minut), pak vlijeme dvě lžíce oleje a ihned vložíme porce lososa, které neobracíme po dobu dvou minut. Teprve poté je otočíme a pečeme tak dlouho, aby byla ryba středně propečená.

Na talíři lososa přelijeme citrusovou omáčkou. Jako přílohu podáváme listový salát a bílou rýži smíchanou s rýží divokou. (Divoká neboli indiánská rýže pochází z Ameriky a ve skutečnosti to jsou semena vodní trávy.)

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-11.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=715

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.