DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ GNOCCHI:
Potřebujeme:
- 1000g moučných brambor,
200g hladké mouky – nejlépe italské,
50g parmezánu,
50g sýru Pecorino,
2 žloutky,
špetku soli,
hrubou mořskou sůl pod brambory na upečení
Brambory ve slupce dáme na plech vysypaný mořskou solí a upečeme je v troubě. Poté je oloupeme a ještě vlažné prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a sůl a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta uválíme tenké šišky, ze kterých nakrájíme nočky.
GNOCCHI S CHŘESTEM:
Potřebujeme:
- 600g gnocchi,
100g zeleného chřestu,
100g bílého chřestu,
100g koktejlových rajčat,
100g parmezánu,
50ml smetany,
50g másla,
sůl a pepř
Chřest oloupeme, krátce povaříme a zchladíme ve studené vodě. Pak ho nakrájíme na špalíčky, které krátce opečeme na másle. Přidáme rajčátka překrájená na polovičky, prohřejeme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými noky. Při podávání zdobíme hoblinami parmezánu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-bramborove-gnocchi-3-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář