reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí bramborové gnocchi

DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ GNOCCHI:

Potřebujeme:

  • 1000g moučných brambor,
    200g hladké mouky – nejlépe italské,
    50g parmezánu,
    50g sýru Pecorino,
    2 žloutky,
    špetku soli,
    hrubou mořskou sůl pod brambory na upečení

Brambory ve slupce dáme na plech vysypaný mořskou solí a upečeme je v troubě. Poté je oloupeme a ještě vlažné prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a sůl a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta uválíme tenké šišky, ze kterých nakrájíme nočky.

 

GNOCCHI S CHŘESTEM:

Potřebujeme:

  • 600g gnocchi,
    100g zeleného chřestu,
    100g bílého chřestu,
    100g koktejlových rajčat,
    100g parmezánu,
    50ml smetany,
    50g másla,
    sůl a pepř

Chřest oloupeme, krátce povaříme a zchladíme ve studené vodě. Pak ho nakrájíme na špalíčky, které krátce opečeme na másle. Přidáme rajčátka překrájená na polovičky, prohřejeme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými noky. Při podávání zdobíme hoblinami parmezánu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-bramborove-gnocchi-3-6-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.