- 450 g ovesných vloček
- 50 g celozrnné (ideálně) špaldové mouky
- 2 lžíce slunečnicové oleje
- 150 g domácí jahodové zavařeniny
- 6 lžic medu
- špetka soli
- 100 g slunečnicových semen
- 100 g bílých sezamových semínek
- 100 g celých loupaných mandlí
- 100 g sušených brusinek
Ovesné vločky smíchejte v míse s moukou, olejem, zavařeninou, medem a solí.
Pak promíchejte se semínky a celými mandlemi, všechno pořádně promíchejte a promačkejte – pracujte rukama.
Troubu rozpalte na 170°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na ně směs rozprostřete.
Pečte v troubě cca 30 minut a minimálně třikrát promíchejte, tak aby se vše peklo rovnoměrně na všech stranách.
Při třetím promíchání vmíchejte i sušené ovoce. To si předem propláchněte a nechte dostatečně oschnout.
Hotovou granolu poznáte podle příjemně zlatavé barvy.
Pokud je po vyndání z trouby granola vlhká, nechte ji doschnout venku na plechu – teprve až je suchá ji přesypejte do dózy a uzavřete.
Zdroj: Sobotní recepty pro sílu a zdraví; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/sobotni-recepty-pro-silu-zdravi?special=773951 [On-line 15.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář