Na 2 skleničky budeme potřebovat:
- 6 malých hrušek,
500 ml vody,
4 lžičky citronové šťávy,
1 celou skořici,
6 hřebíčků
Nálev:
- 250 ml vody,
- 2 lžíce třtinového cukru nebo med
Hrušky po jedné oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme jádřinec. Hned je vkládáme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Na nálev svaříme 0,5 l vody s cukrem. Čtvrtky hrušek skládáme do sklenic vymytých vroucí vodou. Do každé sklenice přidáme 3 hřebíčky a kousek skořice. Pak hrušky zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčkem a dáme sterilovat do hrnce s vodou na 10 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-hruskovy-kompot-11-9-2009.html
Poslední tip, trik či komentář