reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí kotletky s mátovou omáčkou

Na 4 porce budeme pořebovat:

  • 800 g jehněčích hřebínků,
    olivový olej,
    mořskou sůl,
    černý pepř v mlýnku,
    1 lžíce másla,
    1 snítku rozmarýnu

Mátová omáčka:

  • máta,
  • limeta,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1/2 chili papričky,
  • jogurt,
  • sůl,
  • pepř

 

Příloha:

  • zeleninový kuskus,
  • římské listy,
  • smažený papadam

Jehněčí hřebínky naporcujeme na kotletky. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem. Pánev rozpálíme s pár kapkami oleje. Na rozpálené pánvi opečeme kotletky z obou stran. Posypeme je rozmarýnem a přidáme máslo. Přendáme do trouby a dopečeme při 160 °C 5 až 6 minut.

Mezitím si připravíme mátovou omáčku. Chilli papričku překrojíme, odstraníme semínka a posekáme. Mátu nasekáme. Jogurt smícháme s chilli papřičkou, osolíme, opepříme. Přidáme mátu a nastrouhaný česnek.

Hotové kotletky vyndáme z trouby. Přendáme je na talíř a k nim přidáme mátovou omáčku. Na přílohu můžete doplnit kuskusem, římskými listy, papadamem (indická placka z čočkové mouky).

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jehneci-kotletky-s-matovou-omackou-4-9-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.