reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí kečup

Potřebujeme:

  • 1 kg čerstvých rajčat,
  • 3 – 4 cibule,
  • 4 lžíce octa,
  • 100 g cukru,
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře,
  • 1/2 lžičky zázvorového prášku,
  • 1/2 lžičky mletého nového koření,
  • lžičku mletého hořčičného semínka,
  • 1 lžičku soli

Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli najemno, přidáme sůl, cukr a ocet. Ochutíme bílým pepřem, mletým hořčičným semínkem, sušeným zázvorem a novým kořením. Vaříme 45 minut a občas promícháme. Potom procedíme jemným sítkem, tím odstraníme rajčatové slupky a semínka.

Propasírovanou hmotu dáme zpět do hrnce a vaříme tak dlouho, až má správnou hustotu, klidně i hodinu.

Zdroj: Domácí kečup; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/domaci-kecup.html [On-line 08.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.