Potřebujeme:
- 1 kg čerstvých rajčat,
- 3 – 4 cibule,
- 4 lžíce octa,
- 100 g cukru,
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře,
- 1/2 lžičky zázvorového prášku,
- 1/2 lžičky mletého nového koření,
- lžičku mletého hořčičného semínka,
- 1 lžičku soli
Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli najemno, přidáme sůl, cukr a ocet. Ochutíme bílým pepřem, mletým hořčičným semínkem, sušeným zázvorem a novým kořením. Vaříme 45 minut a občas promícháme. Potom procedíme jemným sítkem, tím odstraníme rajčatové slupky a semínka.
Propasírovanou hmotu dáme zpět do hrnce a vaříme tak dlouho, až má správnou hustotu, klidně i hodinu.
Zdroj: Domácí kečup; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/domaci-kecup.html [On-line 08.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář