reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí paštika s brusinkami

  • krůtí játra 300 g
  • máslo 150 g
  • stroužek česneku
  • anglická slanina 150 g
  • sůl, pepř 1 špetka
  • 1 cibule
  • sušené brusinky 50 g
  • lístky šalvěje nebo jiné bylinky 2 lístky
  • trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
  • brusinkový džem k podávání
  • troška bílého vína

Namočíme si brusinky do trošky bílého vína. Na nakrájené anglické slanině orestujeme cibuli a nasekaný česnek. Polovinu másla rozpustíme s lístky šalvěje. Drůbeží játra opereme, očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi na kapce oleje. Necháme vychladnout. Rozmixujeme do hladka s cibulí, slaninou a česnekem, přidáme zchladlé tekuté máslo, ze kterého jsme vyndali šalvěj. Přidáme i druhou polovinu másla. Nakonec jen zlehka přidáme brusinky, už mixujeme jen krátce, aby v paštice zůstaly kousky. Můžeme i dvě lžíce vína, v němž byly namočeny. Osolíme dle chuti a zamícháme špetku bílého pepře a půl lžičky v hmoždíři rozdrceného prosátého provensálského koření. Natlačíme do kovové formičky (kroužku) a povrch potřeme brusinkovou zavařeninou nebo hustším kompotem a dobře (několik hodin) vychladíme. Zdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s pečivem

Zdroj: Domácí paštika s brusinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-pastika-s-brusinkami [On-line 31.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.