Ingredience
Těsto na ravioly
- 200 g rukoly
- 50 g parmezánu
- 200 g ricoty
- 25 g opražených piniových oříšků
- Sůl
Rukolu nakrájíme a smícháme s nastrouhaným sýrem, ricotou a oříšky, čímž nám vznikne náplň.
Raviolové těsto tence vyválíme a rozkrájíme na čtverečky. Náplň dáme mezi dva čtverečky a jejich kraje spojíme vidličkou. Hotové ravioly povaříme ve vroucí vodě 3 až 4 minuty.
Ravioly na talíři polijeme omáčkou a pokapeme pestem.
Pesto
Ingredience
- Rukola
- Česnek
- Parmezán
- Olivový olej
Rukolu zbavíme tvrdších stonků a dáme do mixéru. Přidáme k ní česnek, pražené piniové oříšky, sýr a olej. Ingredience rozmixujeme do konzistence pesta.
Omáčka
Ingredience
- 100 ml smetany
- Parmezán
- Sůl
- Pepř
Smetanu a parmezán rozehřejeme v pánvi.
Zdroj: Domácí ravioly; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2551-domaci-ravioly/ [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář