reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí rohlíky podle Haliny

Potřebujeme:

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 1 dkg droždí
  • cukr
  • 1 lžíci mléka
  • vlažnou vodu
  • sůl
  • sušenou bazalku
  • vejce na potření
  • pekařská sůl na posypání

Na náplň:

  • 1 cibulku
  • 2 stroužky česneku
  • 5 dkg anglické slaniny
  • 3 dkg strouhaného sýra
  • strouhanku

Z drožďového kvásku, mouky, vlažné vody a soli zpracujte vláčné netuhé těsto. To rozdělte na dva díly a nechejte 45 minut kynout. Na pomoučeném vále rozválejte z každé koule kruh o síle asi 4 mm. Rádýlkem rozdělte na 8 výsečí, potřete rozpuštěným máslem, posypte sušenou bazalkou, okraje potřete rozšlehaným vejcem a zabalte do tvaru rohlíku. Položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout pod utěrkou. Pak pomašlujte našlehaným vajíčkem a posypte pekařskou solí. Pečte v troubě vyhřáté na 210° – trvá to asi 15 minut.
Rohlíky můžete před zavinutím naplnit cibulkovou směsí.

Zdroj: Domácí rohlíky podle Haliny; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/domaci-rohliky-podle-haliny.html [On-line 16.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.