Potřebujeme:
- 600g základního těsta
Na bazalkové pesto:
- 1 svazek bazalky,
200ml olivového oleje,
100g nastrouhaného parmezánu,
50g pecorina,
4 stroužky česneku,
50g piniových oříšků nebo mandlí,
sůl
V hmoždíři nebo robotu rozsekáme česnek, oříšky, olej a sýr. Nakonec přidáme bazalkové lístky, chvíli posekáme a pesto je připravené.
Z odpočinutého vláčného těsta nakrájíme ručně nebo na strojku tenké nudle – tagliatelle. Uvaříme je v horké osolené vodě na skus, tzv. al dente.
Pesto zahřejeme na pánvi, přidáme uvařené těstoviny, lžíci vody z těstovin, zamícháme a podáváme sypané parmezánem.
Pesto můžeme vytrobit i z jiných bylinek, např. z petržele, koriandru apod.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-domaci-tagliatelle-s-bazalkovym-pestem-17-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář