reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí tagliatelle s bazalkovým pestem

Potřebujeme:

  • 600g základního těsta

Na bazalkové pesto:

  • 1 svazek bazalky,
    200ml olivového oleje,
    100g nastrouhaného parmezánu,
    50g pecorina,
    4 stroužky česneku,
    50g piniových oříšků nebo mandlí,
    sůl

V hmoždíři nebo robotu rozsekáme česnek, oříšky, olej a sýr. Nakonec přidáme bazalkové lístky, chvíli posekáme a pesto je připravené.
Z odpočinutého vláčného těsta nakrájíme ručně nebo na strojku tenké nudle – tagliatelle. Uvaříme je v horké osolené vodě na skus, tzv. al dente.
Pesto zahřejeme na pánvi, přidáme uvařené těstoviny, lžíci vody z těstovin, zamícháme a podáváme sypané parmezánem.
Pesto můžeme vytrobit i z jiných bylinek, např. z petržele, koriandru apod.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-domaci-tagliatelle-s-bazalkovym-pestem-17-6-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.