- 200 g majonézy
2 šalotky
2 sterilované okurky
30 g kaparů
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce worcesteru
šťáva z půlky citronu
sůl
cayenský pepř
černý pepř
Šalotku nasekáme na jemno a spaříme horkou vodou. Necháme ji okapat a vložíme do misky. Okurky a kapary rovněž posekáme na jemno a přidáme k šalotce. Vše promícháme s majonézou. Dochutíme solí, cayenským pepřem, citronovou šťávou, dijonskou hořčicí a worcestrem. Důkladně promícháme a folií zakrytou tatarskou omáčku dáme do lednice uležet.
Domácí tatarská omáčka vhodně doplní plátky studeného pečeného hovězího masa.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/367-domaci-tatarska-omacka/
Poslední tip, trik či komentář