- cibule 1 kus
- šalvěj 1 špetka
- bílé víno suché 1 dl
- italský chléb bílý 1 kus
- steak z telecího hrudí 2 kusy
- rajče 500 g
- sůl hrubá 1 špetka
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 1 sklenice
- pepř mletý 1 špetka
- slanina 1 kus
- cuketa 1 kus
Připravte si:
2 steaky z telecího hrudí, kousek slaniny, čerstvě namletý černý pepř, čerstvě namletou hrubozrnnou sůl, snítku čerstvé šalvěje, trochu bílého suchého vína, italský bílý chléb
na omáčku:
1 oloupanou cibuli, 3 oloupané stroužky česneku, 500 g rajčat, olivový olej
na ozdobu:
1 cuketu na silnější plátky nakrájenou
Pusťte se do toho:
1. Hoďte steaky na prkýnko. Pokud chcete zanechat masu jeho texturu, nemelte je, ale pokrájejte na nudličky a poté nasekejte sekáčkem. Maso osolte a opepřete. Přidejte k němu nasekané lístky šalvěje. Sekáčkem znovu zpracujte. Zalijte trochou bílého vína. Hmotu prsty zpracujte a spojte.
2. Připravte si omáčku. Oloupejte cibuli a česnek. Rajčata pokrájejte na čtvrtky. Na rozpálený olej v kastrůlku dejte cibuli a česnek. Nechte je chvíli restovat. Poté na ně vhoďte nakrájená rajčata a nasekanou šalvěj. Vše pozvolna poduste do měkka.
3. Nasekané telecí vytvarujte do klobásky.
4. Rozpalte gril a na mřížku položte maso. Opékejte je z každé strany zhruba 3 minuty.
5. Mezitím rozkrojte bílý chléb a uříznutou stranou jej na grilu rychle opečte.
6. Ve finále potřete všechny půlky chleba po ogrilované straně stroužkem česneku. Vidličkou na ně naservírujte rajčatovou omáčku. Na spodní půlky dejte salsiccie a horními své dílo přiklopte. Dobrou chuť.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/domaci-teleci-salsiccia
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář