Ingredience
- cibule 1 kus
- sádlo 1 dávka
- uzený vepřový bůček 1 dávka
- vepřová játra 1 dávka
- smetana 1 kus
- divoké koření 1 dávka
- mandle a brusinky 1 dávka
- červené víno 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup:
V hrnci si na sádle orestujeme cibulku, na kterou vložíme na kostky nakrájený vepřový bůček. Přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř celý), osolíme a podlijeme červeným vínem. Přiklopíme pokličkou a necháme vydusit do měkka. Poté vyjmeme koření, směs vsypeme do mixéru, přidáme na kousky nakrájená játra, přilijeme smetanu a rozmixujeme na hladkou kaši. Poté do půli směsi přidáme brusinky a do půli mandle. Směsi vlijeme do zavařovacích sklenic/forem a dáme sterilovat. Do hrnce vlijeme vodu, aby dosahovala asi do půli sklenic, a necháme asi hodinu sterilovat ve vodní lázni.
Zdroj: Domácí vepřová paštika s bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-veprova-pastika-s-bagetkou [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář