reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí vepřová paštika s bagetkou

Ingredience

  • cibule 1 kus
  • sádlo 1 dávka
  • uzený vepřový bůček 1 dávka
  • vepřová játra 1 dávka
  • smetana 1 kus
  • divoké koření 1 dávka
  • mandle a brusinky 1 dávka
  • červené víno 1 dávka
  • sůl 1 špetka

Postup:
V hrnci si na sádle orestujeme cibulku, na kterou vložíme na kostky nakrájený vepřový bůček. Přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř celý), osolíme a podlijeme červeným vínem. Přiklopíme pokličkou a necháme vydusit do měkka. Poté vyjmeme koření, směs vsypeme do mixéru, přidáme na kousky nakrájená játra, přilijeme smetanu a rozmixujeme na hladkou kaši. Poté do půli směsi přidáme brusinky a do půli mandle. Směsi vlijeme do zavařovacích sklenic/forem a dáme sterilovat. Do hrnce vlijeme vodu, aby dosahovala asi do půli sklenic, a necháme asi hodinu sterilovat ve vodní lázni.

Zdroj: Domácí vepřová paštika s bagetkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-veprova-pastika-s-bagetkou [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.