Ingredience
- 150 g vepřového kolene
- 200 g vepřové hlavy
- 2 vepřové nožičky
- 400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 50 g divokého koření (bobkový list, nové koření)
- 2 snítky čerstvé majoránky
- Zelená petrželka
- Sůl
- Pepř
Vepřovou hlavu očistíme a dáme do klasického hrnce. Přidáme celou kořenovou zeleninu, listovou petržel, bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a začneme vařit. Stejně naplníme i tlakový hrnec s vepřovými nožičkami a koleny. Kolena se vaří déle než hlava, ale s tlakovým hrncem budeme potřebovat na oboje 2 hodiny. Zeleninu vyndáme dříve, aby se nerozvařila. Následně vyndáme vepřové.
Maso i s kůží obereme a nakrájíme na menší kousky. Také nakrájíme uvařenou zeleninu. Vše dáme do mísy. Zalijeme vývarem, dáme do formy a necháme vychladnout.
Zdroj: Domácí vepřová tlačenka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2323-domaci-veprova-tlacenka/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář