Ingredience
- bílek 5 kusů
- vinný ocet 1 lžička
- cukr 200 g
- smetana ke šlehání (1-2 kelímky) 2 kelímky
- ovoce (jahody, banán, kiwi, nektarinka) 1 dávka
Postup:
Bílky pečlivě oddělíme od žloutků a vyšleháme do velmi hustého sněhu. Pak postupně přidáváme cukr, který musí být úplně rozšlehaný. Nakonec přidáme 1 lžičku vinného octa a jemně promícháme. Hmotu rozprostřeme na pečící papír a dort vložíme do trouby. Trouba se musí nechat předehřát (zhruba na 150 °C), ale ihned po vložení hmoty se ztlumí na 120 °C. Dort se peče 80 minut, trouba se nesmí otevírat! Po vychladnutí se na povrch nanese vyšlehaná smetana, která se ještě poklade čerstvým ovocem.
Zdroj: Dort Pavlova; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dort-pavlova [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář