reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dort Pavlova

Ingredience

  • bílek 5 kusů
  • vinný ocet 1 lžička
  • cukr 200 g
  • smetana ke šlehání (1-2 kelímky) 2 kelímky
  • ovoce (jahody, banán, kiwi, nektarinka) 1 dávka

 

Postup:
Bílky pečlivě oddělíme od žloutků a vyšleháme do velmi hustého sněhu. Pak postupně přidáváme cukr, který musí být úplně rozšlehaný. Nakonec přidáme 1 lžičku vinného octa a jemně promícháme. Hmotu rozprostřeme na pečící papír a dort vložíme do trouby. Trouba se musí nechat předehřát (zhruba na 150 °C), ale ihned po vložení hmoty se ztlumí na 120 °C. Dort se peče 80 minut, trouba se nesmí otevírat! Po vychladnutí se na povrch nanese vyšlehaná smetana, která se ještě poklade čerstvým ovocem.

Zdroj: Dort Pavlova; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dort-pavlova [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.