reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dort ze smetanového sýra mascarpone s bílou čokoládou a polevou z brusinek a pomerančů

Základ:

  • 20 dkg mletých sušenek
  • 1 dl smetany
  • 10 dkg másla
  • 10 dkg nesolených burských oříšků

Krém:

  • 20 dkg smetanového sýra mascarpone
  • 25 dkg bílé čokolády
  • 1 vajíčko
  • 2 lusky vanilky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 5 ks želatiny v plátcích
  • 0,5 dl smetany

Poleva:

  • 6 pomerančů
  • 15 dkg brusinek

Nejprve si smícháme mleté sušenky, máslo, smetanu a nahrubo roztlučené arašídy. Tuto hmotu pak rovnoměrně rozmístíme na dno formy na pečení dortů.

Želatinu necháme rozpustit v malém množství vody. Dáváme pozor, abychom ji rozehřívali pomalu. Ze smetany ušleháme šlehačku. Čokoládu rozehřejeme nad párou.

Do sýrového krému vmícháme vajíčka, vydlabaný vnitřek vanilkového lusku, práškový cukr, rozehřátou bílou čokoládu a želatinu rozpuštěnou ve vodě. K těmto ingrediencím potom ještě šlehací metlou opatrně přimícháme i šlehačku. Hotový krém rovnoměrně rozprostřeme na oříškovém základu a vložíme na několik hodin do chladničky.

Z pomerančů vymačkáme šťávu a na mírném ohni ji uvedeme do varu. Přisypeme k ní brusinky, a jakmile poleva trochu zhoustne, rovněž ji dáme na několik hodin chladit.

Při podávání lijeme polevu na talířek k řezu ukrojenému z dortu.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3740

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.