reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová krémová polévka s husími játry, provoněná burgundskými lanýži

4 porce

  • 2 dýně
  • 15 dkg husích jater
  • 2 ks burgundských lanýžů
  • 1 litr mléka
  • 5 dkg mouky
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • sůl
  • pepř

Obě dýně rozkrojíme podélně na dvě poloviny a upečeme je při teplotě 160 °C.

Rozehřejeme si máslo a zpěníme na něm mouku. Potom k mouce za stálého míchání přilijeme mléko.

Z upečené dýně vydloubáme jadérka a přidáme je do mléka. Zužující se část dýně odkrojíme, rozkrájíme ji na kousky a rovněž přidáme do mléka. Osolíme, opepříme a na mírném plameni 5 minut vaříme.

Husí játra nakrájíme na nudličky, osolíme je a opepříme, načež je orestujeme na několika kapkách oleje.

K polévce přisypeme cukr a pak už ji podáváme ve vydlabané polovině dýně. Před podáváním ji posypeme restovanými husími játry. Z kousku lanýže odkrojíme několik velice tenkých plátků, kterými rovněž ozdobíme povrch polévky. Zbylé lanýže potom nastrouháme na struhadle s malými otvory, abychom jimi mohli posypat jak „talíř” z vydlabané dýně, tak samotnou polévku.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3745

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.