- 500 g hladké mouky
- 155 g cukru
- špetka soli
- 2 balení instantního droždí
- 125 ml mléka
- 175 g másla
- 2 vejce
- strouhaná kůra a šťáva z l citronu
- 5 – 6 nektarinek
- 130 g hrubé mouky
- 1 lžička mleté skořice
Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citrónové kůry vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho dáme na teplé místo vykynout, až dvojnásobně nabude na objemu. Nektarinky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na dílky. Zakapeme je citrónovou šťávou. Vymazaný plech vysypeme trochou mouky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrubou mouku, 75 g cukru a máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku dáme
Poslední tip, trik či komentář