reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drobenkový koláč s nektarinkami

  • 500 g hladké mouky
  • 155 g cukru
  • špetka soli
  • 2 balení instantního droždí
  • 125 ml mléka
  • 175 g másla
  • 2 vejce
  • strouhaná kůra a šťáva z l citronu
  • 5 – 6 nektarinek
  • 130 g hrubé mouky
  • 1 lžička mleté skořice

Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citrónové kůry vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho dáme na teplé místo vykynout, až dvojnásobně nabude na objemu. Nektarinky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na dílky. Zakapeme je citrónovou šťávou. Vymazaný plech vysypeme trochou mouky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Hrubou mouku, 75 g cukru a máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku dáme

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.